Täyte 1:

300 g suppilovahveroita tai siitakesieniä

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 peruna

½ dl tattarijauhoja

½-1 dl hienonnettua tuoretta persiljaa

mustapippuria

yrttisuolaa

Täyte 2:

300 g herkkusieniä

1 sipuli

1 peruna

½ dl tattarijauhoja

2 tl basilikaa

mustapippuria

yrttisuolaa

 

Keitä perunat.

Täytteen 1 valmistus:

Pilko sipuli, valkosipuli ja sienet erittäin hienoksi (muuten mureke epäonnistuu) ja paista niitä öljyssä miedolla lämmöllä n. 5 min. Siirrä seos kulhoon. Muussaa toinen peruna ja lisää se ja loput ainekset seokseen. Sekoita tasaiseksi. Levitä seos öljytyn leipävuoan pohjalle.

Täytteen 2 valmistus:

Tee samoin kuin täyte 1. Laita seos vuokaan ensimmäisen täytteen päälle.

Paista uunissa 200 asteessa n. 30 min. Kumoa tarjoiluvadille.