Tässä varma kakkupohjan teko-ohje. Pitäisi onnistua... Kakkupohja on viiden munan pohja ja tehty 24 cm vuokaan.

         

Mittaa kulhoon yhtäpaljon munia ja sokeria. Munat vatkautuvat parhaiten huoneenlämpöisinä.

Vatkaa ne kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdon pitäisi näyttää tältä ja olla hieman "tahmaista":

Mittaa vehnäjauhoja sama määrä kuin munia ja sokeria. Lisää jauhojen joukkoon 1 tl leivonjauhetta. Lisää jauhot varovasti sekoittaen munasokerivaahtoon.

 

voitele vuoka leivontamargariinillä ja kääntele korppujauhoja vuoassa niin että ne tarttuvat joka paikkaan:

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisen uunin alatasolla n. 40 minuuttia. Koetan aina  kakun keskeltä varrastikulla, että pohja on varmasti kypsä... Eli jos tikkuun ei jää märkää taikinaa, kakku on kypsä.