Tänä Jouluna herkuttelimme glögikakulla.

OHJE:

pohja:

200-300 g piparkakkuja

100 g margariinia

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl vispikermaa

0,5 dl sokeria

2 munaa

1 tl kanelia

1 tl neilikkaa

1 tl inkivääriä

5 liivatelehteä

1 dl glögitiivistettä

Kiille pinnalle:

2 dl glögitiivistettä

1 dl vettä

3 liivatelehteä

Murskaa keksit jauheekdsi esim. tehosekoittimessa. Sulata margariini ja sekoita piparimurut margariiniin. Painele seos halkaisijaltaan n. 25 cm irtopohjavuokaan, jonka pohjalle olet leikannut leivinpaperin. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto vaahtoon. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Kuumenna glögi ja sulata liivatelehdet glögiin. Sekoita glögi ja mausteet seokseen. Lisää vielä vaahdotettu kerma.  Kaada täyte pohjan päälle ja nosta kylmään hyytymään. Anna kakun hyytyä n. tunti. Tee kiille: Laita liivatteet kylmään veteen n. 5 minuutiksi ja kuumenna laimennettu glögi. Jäähdytä glögi viileäksi ja kaada se hyytyneen kakun päälle, Anna hyytyä kylmässä ainakin 4 tuntia. Irrota kakku vuosta varovasti, jottei se hajoa. Kannattaa terävällä vaitsellä käydä reunat läpi ennen kuin avaa irtopohjavuoan! Koristele lopuksi haluamallasi tavalla.