Veljeni vaimo on vegaani, joten vegaanijuttujakin tulee aika-ajoin väsäiltyä. Näissä löytyy omat haasteensa... Jouluna tarjosimme hänelle suklaarommikakkua.

Kakku riittää 12 hengelle, mikä vastaa kooltaan noin kuuden munan kakkua.

OHJE:

KAKKUTAIKINA:

200 g pehmeää tofua

2 dl siirappia

1,5 dl vahvaa kahvia

2 rkl rommia

1 tl vaniljaa

0,5 dl kylmää vettä

2,5 dl graham- tai vehnäjauhoja

2 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl kanelia

ROMMISIIRAPPI:

0,5 dl siirappia

0,5 dl vahvaa kahvia

0,5 dl rommia

KUORRUTUS:

400 g pehmeää tofua

1 tl vaniljaa

2 rkl rommia

170 g tummaa suklaata

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele ja jauhota 2 halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuokaa.

Soseuta tofu ja vatkaa sekaan siirappi, kahvi, rommi, vanilja ja vesi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja vatkaa ne sekaan. Sekoita huolellisesti, kunnes taikina on tasaista. Jaa taikina kahteen kakkuvuokaan ja paista uunin alaosassa 15-20 minuuttia tai kunnes kakkupohjat ovat kypsiä. Anna kakkulevyjen jäähtyä vuoissa 10 minuuttia ja sen jälkeen kumoa ritilälle jäähtymään.

Valmista rommisiirappi kuumentamalla ainekset kattilassa. Kostuta jäähtyneet kakkulevyt levittämällä  niille rommisiirappia pullasudilla.

Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa tai mikrouunissa. Soseuta tofu tehosekoittajassa, lisää vanilja, rommi ja sulanut suklaa. Anna sekoittajan käydä kunnes seos on tasaista. Kuorrutus on helpompi levittää, jos sen antaa ensin vähän hyytyä jääkaapissa.

Laita toinen kostutettu kakkulevy vadille, levitä puolet kuorrutuksesta ja laita toinen kakkulevy päälle. Levitä loput kuorrutuksesta kakun päälle ja reunoille.