OHJE:

pohja:

400 g gluteenitonta leipää

125 g margariinia

täyte:

4 liivatelehteä

2 rkl sitruunamehua

200 g maustamatonta tuorejuustoa

240 g smetanaa

3 kovaksi keitettyä kanamunaa

1 silputtu punasipuli

1 dl silputtua ruohosipulia

1 kuutioitu omena

100-300 g silliä (itse laitoin 120 g tillisilliä ja oli mielestäni ihan ok... ehkä vähän olisi saanut olla enemmän)

n 1 tl musta- tai valkopippuria

Hienonna reunattomaksi leikattu leipä esim. tehosekoittimessa. Sulata rasva ja sekoita leipämuruihin. Leikkaa n. 25 sentin irtopohjavuokaan leivinpaperipyörylä ja painele leipäseos tasaisesti vuokaan. Nosta kylmään ja tee täyte:

Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Notkista tuorejuusto tasaiseksi. Yhdistä siihen smetana, silputut munat, puna- ja ruohosipuli, omena sekä pippuri ja valutettu pieneksi silputtu silli. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kuumaan sitruunamehuun. Lisää hiukan jäähtynyt liivateseos täytteeseen ja levitä se vuokaan. Tasoita pinta. Peitä kelmulla ja nosta kylmään hyytymään.

Koristele ennen tarjoilua esim. kanamunalla, kirsikkatomaateilla ja ruohosipulilla.