Voileipäkakkua synttäreille.

 

Myös tämän ohjeen otin sekasopan blogista, aivan mielettömän maukas voileipäkakku...raikas ja ihania makuja. Tällä täytteellä täytettyä voileipäkakkua tarjoiltiin myös meidän häissä... Niin hyvää! Kiitos Marie!

Täyte 1:

1 prk ranskankermaa

1 prk ananasmurskaa

1 kirpakka omena

1 tl sitruunamehua

1 1/2 dl sinihomejuustomuruja

mustapippuria

pieni ripaus suolaa

1/2 dl tuoretta persiljaa silputtuna

Täyte 2:

3 porkkanaa

1 prk ananasmurskaa

1 dl raejuustoa

1 dl maustettua tuorejuustoa (Esim yrtti tai ruohosipuli tms)

1 dl majoneesia

mustapippuria

1/2 nippua mitsunan lehtiä (makeahko ja mieto erikoisalaatti)

ripaus suolaa

paprikajauhetta

3 1/2 cheddarviipaletta

Kuorrute:

1 prk smetanaa

1 prk tuorejuustoa

1 dl kuohukermaa

paprikamaustetta

 

Pinoa paahtoleivät pinoon ja leikkaa sahalaitaisella leipäveitsellä reunat pois. Vuoraa leipävuoka tuorekelmuilla.  Lado pohjalle 3 1/2 vehnäpaahtoleivän palaa riviin. Kostuta kasvisliemellä.

Tee täytteet:

Täyte 1: Kuori ja raasta omena. Valuta ananas. Sekoita kulhossa yhteen täytteen kaikki ainekset ja silppua joukkoon persilja.

Täyte 2: Kuori ja raasta porkkanat. Valuta ananasmurska.  Suikaloi mitsuna. Sekoita kulhossa ja lisää mitsuna, raejuusto, majoneesi, tuorejuusto ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.

Lusikoi noin puolet sinihomejuustotäytteestä vehnäpaahtiskerroksen päälle. Lado kerros ruispaahtista. Leivtä porkkanatäyte pohjan päälle. Lado cheddarviipaleet päälle ja kerros vehnäpaahtista. Kostuta hieman. Levitä loput sinihomejuustotäytteestä leivän päälle ja lado ruispaahtikset päällimmäiseksi. Kostuta pohjaa hieman kasvisliemellä (tai ananasmehulla). Kiedo tuorekelmun liepeet tiiviisti ympärille ja nosta jääkaappiin seuraavaan päivään. Avaa tuorekelmu ja kumoa voileipäkakku tarjoilualustalle. Poista kelmut.Vaahdota kerma. Lisää joukkoon smetana ja tuorejuusto sekä paprikajauhe. Levitä lastalla ohkainen kerros kuorrutetta koko kakun päälle. Koristele.