Tämän piirakan taikina oli todella ihana käsitellä ja koristemuotilla sai helposti leikattua koristeet... Ja hyvää ja rapeaa taikinaa, sekä ihana täyte kalan ystävälle.

OHJE:

Kuori:

1 dl perunamuusijauhetta

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

150 g margariinia

2 dl vettä

Täyte:

1 purjo

4 kovaksi keitettyä  munaa

n. 5 dl keitettyä puuroriisiä (1,5 dl raakana)

150 g graavilohta

1 ruukku tilliä

n 3/4 dl kermaa

ripaus mustapippuria ja suolaa

voiteluun munaa ja pinnalle unikonsiemeniä tms.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon pehmeä rasva. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.

Keitä riisi ja kananmunat. Halkaise purjo ja  leikkaa ohuiksi siivuiksi. Hauduta purjoviipaleita mikrossa n. 2 min.

Hienonna kananmunat. Leikkaa lohi silpuksi. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Jaa taikina viiteen osaan, Jätä yksi osa koristelua varten.

Kauli 4 taikinaakukin n. 10 x 30 cm:n suuruiseksi levyksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Pellille mahtuu kerralla 2 piirakkaa.

Levitä levyjen keskelle täyte ja käännä reunat keskustaa kohden. Voitele reunat munalla.

Kauli koristetaikina ohueksi levyksi ja ota siitä koristemuotilla koristeita ja laita ne piirakan keskelle.

Voitele myös koristeet ja ripottele päälle siemenet.

Paista piirakoita uunin alatasolla 225 asteessa 15-20 min.