Leipä on viimekuulemani perusteella vähissä tuolla kaupassa, joten leipomaan siis... Kaarina Roinisen ihanasta leivontakirjasta otetuilla ohjeilla onnistuu aina varmasti. Ohjetta hieman muuntelin omannäköiseksi ja patongeista tuli erityisen rapeita...

Ohje 4lle patongille:

4 dl vettä

3/4 dl kaurahiutaleita

kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan ( 1 pussi)

1 dl auringonkukansiemeniä

ripaus suolaa

7-8 dl sämpyläjauhoja

1/2 dl öljyä... (Laitoin kookosrasvaa, joka on hyvin terveellistä ja josta tulee ihana kookoksen aromi leipään)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, siemenet, kauraleseen ja suola.

Alusta taikinaan jauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä.

Jaa taikina neljään osaan ja leivo paloista pellinpituisia patonkeja.

Anna kohota pellillä vielä hetki ja paista 250 asteessa uunin keskitasolla 15-20 min.