Tänään meillä oli tarkoitus olla siivouspäivä... Ihanan auringonpaisteen vuoksi teimme kuitenkin jotakin paljon ihanampaa.... Lähdimme retkelle koko perheen voimin... Retkievääksi valmistin ihanaakin ihanampia focaccioita. Lisäksi meillä oli laukussa  makkaraa, kuumaa kaakaota ja kahvia...naminam!

Focacciat maistuivat meidän isännälle.....

Maku oli myös lasten mieleen....

1 suuren leivän ohje, joka riitti ainakin meidän suuriruokaiselle perheelle:

7 dl vehnäjauhoja

3 dl spelttijauhoja

1 pussi kuivahiivaa

1 tl suolaa

1 rkl hunajaa

n. 3,5 dl vettä

0,5 dl oliiviöljyä

Basilikaöljy:

0,5 dl oliiviöljyä

1 ruukku basilikaa

2 valkosipulinkynttä

suolaa

Sekoita jauhot, hiiva. suola ja hunaja. Lisää vesi ja öljy ja sekoita taikina käsin. Anna taikinan kohota rauhassa tunnin Kumoa taikina voidellulle uunipellille ja tasoita se pyöreäksi n. 2 cm paksuiseksi levyksi. Anna kohota vielä n. 30 min. Valmista basilikaöljy leivän kohotessa.

Laita öljy, basilika ja valkosipulinkynnet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Valuta mausteölju kohonneen taikinan päälle ja painele taikinaan.

Paista leipää 180 asteisessa uunissa n. 20-30 min. Jäähdytä, leikkaa ja täytä haluammillasi täytteillä.

Täytteeksi me laitettiin aikuisille; koskenlaskijajuustoa, auringonkuivattuja tomaatteja, oliiveja, kurkkua, kinkkua ja rucolaa.

Lapsille enemmän lasten mieleen olevaa täytettä; juustoa, kinkkua ja kurkkua.

Siivouspäivä muuttui mukavaksi ulkoilupäiväksi... tosin koti on yhä sotkuinen, mutta lapset nauttivat päivästä... Nämä aurinkoiset ilmat ovat kuitenkin niin ainutlaatuisia ettei niitä viitsi käyttää sisällä huhkiessa.