Tuossa taannoin olimme häämatkalla Vietnamissa ja tottakai piti käydä myös kokkikurssi paikan päällä. Tässä tuloksia, joita sitten söimme ilolla...NAM!

Resepti on 4:lle:

Paketti riisipaperia (12 kpl)

n.200 g porkkanaraastetta (isoa raastetta)

n.200 g kurkkuraastetta (isoa raastetta)

n. 200 g possunlihaa, kypsennetty ja jäähdytetty

12 kpl jättikatkaravun pyrstöjä, keitetty ja jäähdytetty

1 paistettu kanamuna hienonnettuna

100g tuorenuudelia

Tuoreita yrttejä: mm. basilika, korianteri, lehtisalaatti,

n. 50 g paahdettua sipulia (saa ainakin aasialaisista kaupoista)

n. 50 g paahdettuja, hienonnettuja pähkinöitä

Ota riisipaperi ja upota veteen n. minuutiksi. Nosta vedestä ja lisää hieman jokaista täytettä (ravunpystöjä jokaiseen rullaan 1 kpl) paperin alareunaan keskelle, n. muutaman cm päähän reunasta. taita ensin alareuna täytteen päälle ja sitten molemmat reunat niin, että riisipaperista tulee suorakaiteen muotoinen. Sitten ala pyörittää rullalle. Jos rulla ei tunnu jäävän kiinni, voit kostuttaa rullan päätä hieman veteen.

Kevätrullat voi myös uppopaistaa rypsiöljyssä. Kuumenna öljy n. 170 asteiseksi ja anna rullan olla öljyssä n. 3 ,min. ja nosta lautaselle valumaan. (tässä versiossa jättäisin kyllä kurkun ja lehtisalaatin pois)

Tarjoile kevätrullat kalakastikkeen (ohje löytyy nuudelikeitto sivulta) ja itujen kera!  Voit myös pyörittää salaatinlehden kevätrullien päälle ja syödä siten.