Kuori:

7 dl vettä

25 g hiivaa

noin 15 dl (noin 1 kg) Myllärin ruisleipäaines-jauhoseosta

Täyte:

noin 1,5 kg lanttua

400 g maustamatonta possusuikaletta

2 tl suolaa

1,5 rkl sokeria

voita lastuina

Kuori lantut ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kypsennä viipaleet suolalla maustetussa vedessä noin kymmenen minuutin ajan, puolikypsiksi. Valuta viipaleet hyvin. Ripottele possusiivujen väliin ja päälle suola ja anna lihan suolautua vähintään tunnin ajan.

Valmista kuoritaikina. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita jauhot vähin erin. Taikinan kuuluu jäädä pehmeäksi.

Kohota taikinaa reilun tunnin ajan lämpimässä paikassa leivinliinan alle peitettynä.

Kumoa taikina pöydälle ja taputtele se ensin oikeaan muotoonsa.

Kaulitse taikina lopuksi noin vajaan puolen sentin paksuiseksi levyksi. Käytä apuna jauhoja, jotta taikina ei tarttuisi pöytään kiinni.

Siirrä taikinalevy nyt leivinpaperin päälle ja aloita kukon täyttäminen.

Levitä pohjalle possusiivuja ja lanttuviipaleita vuorotellen niin, että päällimmäiseksi tulee liha.

Ripottele aina väleihin hiukan suolaa ja sokeria.

Vuole lopuksi lihan päälle voilastuja. Kääräise taikinan reunat kukon päälle mahdollisimman tasaisesti. Jätä hiukan taikinaa paikkausta varten. Jos reikiä ilmaantuu, paikkaa ne.

Paista kukkoa ensin kovassa lämmössä (250 astetta) puolisen tuntia. Laske lämpötila 200 asteeseen ja paista tässä lämmössä tunnin ajan. Ota pelti uunista ja voitele kukkoa mahdollisesti valuneella liemellä. Kääri kukko folioon ja laita takaisin uuniin 125 asteeseen. Anna hautua ainakin kaksi tuntia.

Ota kukko pois uunista ja kiedo se moninkertaiseen sanomalehteen ja lopuksi pyyhkeeseen.

Nyt on tärkeää antaa lanttukukon rauhoittua kaikessa rauhassa useita tunteja, esimerkiksi yön yli.

Tuntien rauhoittumisen jälkeen kukkoa pystyy leikkaamaan. NAMNAM!